Начало Общество Агресивен пътник без билет удари машинист във влака Пловдив – Панагюрище

Агресивен пътник без билет удари машинист във влака Пловдив – Панагюрище

СПОДЕЛИ

Агресивен мъж нападнал във влака кондуктор и машинист. Влакът се движил между Пловдив и Панагюрище. 31-годишния нападател първо е влязъл без билен във влака, след това решил да си полегне върху няколко седалки и след направена забележка отговорил с агресия.

Инцидентът е станал преди потеглянето на влака от гара Пловдив. Преди самото потегляне кондукторът е започнал проверка на пътниците за редовни документи. Един от тях не е представил своя билет, влязъл в пререкания с началника на влака и отишъл при машиниста като му нанесъл удар в гърдите.

Това коментира пред Нова тв Тодор Тодоров, отговорник за сигурността в БДЖ

Да влезеш при машиниста не е толкова лесно, но в случая тъй като влакът не се е движел, вратата е била отворена. Иначе при потегляне тя се затваря и заключва, посочи той.

След това машината е заключена, вагоните също и веднага е подаден сигнал на 112. Тъй като навсякъде има жандармерия, екипите са реагирали веднага, задържали са нарушителя. Най-вероятно сега ще се образува досъдебно производство. За щастие машинистът е добре, коментира той.

За щастие не сме имали нападение на машинист по време на движение с изключение на хвърлянето на камъни, което е много опасно. Нашите екипи са обучени как да реагират при всяка една ситуация, например да комуникират с пътници, които са употребили алкохол, които са с агресивно поведение. В случая имаме проява на ниско самосъзнание, коментира той.

Полиция във влаковете има, когато става въпрос за нощно време. Не навсякъде има възможност за полицейски екипи по влаковете, но при ситуация влакът спира на първата възможна гара и се вика помощ, обясни той.

В крайна сметка проверка показва, че 31-годишният нападател не само и други подобни прояви в миналото, но и е осъждан.