Начало Общество „Червено Панагюрище“ с коледно празненство

„Червено Панагюрище“ с коледно празненство

СПОДЕЛИ

Кметът и председателят на Общинския съвет бяха специални гости

На коледно празненство се събра в събота вечер панагюрският фенклуб на ЦСКА. Специални гости бяха кметът на Община Панагюрище Желязко Гагов и председателя на Общинския съвет Иван Лалов. Градоначалникът отправи поздрав към червените фенове и заяви желанието си да стане пълноправен член на клуба.

„Много се радвам, че съм сред вас тук, преди малко бях в една друга червена организация – Червения кръст и това, което виждам като паралел е, че и тук има много добри хора, хора, които се занимават с благотворителност, и тук има хора, които ги е грижа за децата. Всичко, което правите досега, това, което се вижда, особено детския турнир, който е уникален и със сигурност общината ще го подкрепя. Откакто станах кмет имаме нов световен шампион по самбо, Надежда Ковачева е на финала на „Гласът на България“. Искреното ми желание е утре (бел.ред. – празникът е бил ден преди Надежда Ковачева да стане победител) да я подкрепим да сбъдне своята мечта. И днес официално заявявам желанието ми за членство и във вашия клуб и следвайки логиката на успехите, значи задължително двата трофея ще са в ЦСКА. Празниците са времето, в което се поспираме, оглеждаме се и виждаме кои са важните неща за нас – те със сигурност не са числата и сроковете, а приятелствата, прегръдките с децата и любимите ни хора. Останете заедно, аз също ще бъда с вас. Останете такива, каквито сте – добри хора!“ – пожела кметът.

„Много ми е приятно да съм тук, сред вас и както и г-н Гагов каза – пълна подкрепа за дейнстите, които клубът осъществява, защото те са наистина много, много добри за децата от Панагюрище. Имаме си и местен футболен отбор, в който се надявам децата на Панагюрище да могат да се развиват, да има една наистина добра школа. Армейци, на първо място ви пожелавам здраве за вас, вашите семейства и вашите близки и дано се поздравим с една титла, която е чакана, жадувана и заслужена!“ – каза председателят на местния парламент Иван Лалов.

И двамата получиха подаръци от „Червено Панагюрище“. Символични подаръци получиха също най възрастният член – Петър Хърков, както и най малките попълнения във фенклуба – Станислав Гущеров и Георги Бакърджиев.

Много специален подарък получи Ненко Търкаланов. Петър Бабачев му подари билета от последния мач на ЦСКА на старата „Армия“, който има сантиментална и колекционерска стойност. Малко по-късно жеста му се върна и Вера Димитрова му подари своя билет. С танци и песни за любимия отбор купонът приключи в ранни зори.