Начало Здраве Д-р Захари Захариев е „Лекар на годината 2023“ на МБАЛ „Уни Хоспитал“

Д-р Захари Захариев е „Лекар на годината 2023“ на МБАЛ „Уни Хоспитал“

СПОДЕЛИ

Д-р Захари Захариев, началник на Отделението по лъчелечение в МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе отличен като „Лекар на годината 2023“ на лечебното заведение. Официалната церемония по връчване на годишните признания на болницата се състоя на 18 декември в спортна зала „Арена Асарел“.

Приветствия и благопожелания за предстоящите Рождественски и новогодишни празници отправиха изпълнителният директор на „Асарел Медет“ АД инж. Николай Пелтеков, управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Явор Дренски и прокуриста на болницата д-р Ангел Проданов.

 

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология получи приза „Медицинска структура 2023“ като началник на Онкологичния център. Д-р Регина Хатър, дм, началник на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия бе отличена в категорията „Избор на пациентите 2023“. Признанието „Млад лекар 2023“ получи д-р Теодора Комитова, лекар специалист в Отделението по гастроентерология. Д-р Божидар Илиев от Отделението по медицинска онкология бе отличен като „Млад онколог 2023“. Старшата медицинска сестра на Отделението по кардиология Капка Асенова стана „Медицинска сестра 2023“, Десислава Бистрекова от Спешно отделение – „Санитар 2023“, а експертът „Доставки и логистика“ Денка Василева – „Администратор 2023“. Годишните награди на “Уни Хоспитал“ се връчват за висок професионализъм, утвърждаване авторитета на лечебното заведение и всеотдайност към пациентите.

 

Специални награди „Авиоотряд на Уни Хоспитал“ получиха д-р Румяна Вълкова, директор „Административна дейност и човешки ресурси“ и Гергана Кацарова, специалист „Доставки и логистика“ за изключителен принос за откриването на първото регистрирано болнично вертолетно летище за изпълнение на полети за спешна медицинска помощ по въздуха в болницата.

 

За над 40-годишният си професионален път като лекар в Панагюрската болница д-р Полина Узунова, началник на Отделението по педиатрия, получи Почетния знак на лечебното заведение.

 

Талантливите певци, танцьори и музиканти от Ансамбъл „Тракия“, които със своя артистичен талант пазят несметното фолклорно богатство на България, бяха специалната изненада на вечерта. Сценичната им изява допринесе за неповторимата атмосфера на празничната вечер. Тя беше изпълнена с много танци и музикални изпълнения, създали вълнуваща атмосфера за над 400 лекари, сестри, санитари и служители на болницата, и гости, присъствали на тържеството.