Начало Общество Димитър Цоцорков честити патронния празник на Минно-геоложкия университет

Димитър Цоцорков честити патронния празник на Минно-геоложкия университет

СПОДЕЛИ
Минно-геоложкия университет

Тържеството на Минно-геоложкия университет уважиха ръководствата на водещите минни компании и представители на ресорните държавни институции

„Въпреки всички трудности и предизвикателства пред страната ни, нека да не губим своята позитивна нагласа, да оценяваме всичко, което сме постигнали, да вярваме в успеха на България и младите хора и да следваме евроатлантическите ценности“. С тези думи председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков се обърна към преподавателите и студентите от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ по време на патронния им празник на 17 октомври.
Той сподели с младежите, че само ден по-рано – на 16 октомври, в Панагюрище са били чествани 79 години от рождението на проф. Цоцорков, който десетилетия наред е подкрепял развитието на минно-геоложката Алма Матер.
В много хора продължава да живее културата, която той ни завеща – да мислим не само за себе си, но и за околните, да си помагаме и да сме задружни“, посочи още Димитър Цоцорков.
Специални поздравления той отправи към студентката Красимира Георгиева, която тази година е носител на стипендията на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Тя се връчва от фондация „Асарел“ на изявен студент от МГУ, а заедно с финансовата премия и пожеланията за здраве и успехи, наградата включва стаж в „Асарел“.
Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков
Тържеството на академичната общност уважиха ръководствата на водещите минни компании и представители на ресорните държавни институции. Председателят на Надзорния съвет присъства на празника заедно с Лушка Паланкалиева, директор „Административни и регулаторни дейности“ в „Асарел-Медет“, и Ваня Денева – прокурист на „Асарел-Инвестмънт“. В тържествената атмосфера на аула „Максима“ се проведе традиционният ритуал по приобщаване на студентите първокурсници към гилдията на миньорите и геолозите на България. Ректорът на МГУ „Св. Иван Рилски“ проф. д-р Ивайло Копрев поздрави преподавателите и студентите, като припомни думите на светеца-покровител на миньорите „Бъдете единни, имайте мир помежду си!”
На празника настоятелите и дружествата-партньори на Минно-геоложкия университет потвърдиха подкрепата си към усилията на университета да изгражда знаещи, можещи, модерно мислещи и уверени личности и специалисти.