Начало Култура Днес започва XVII-тото издание на фестивала „Родолюбие“ 2022

Днес започва XVII-тото издание на фестивала „Родолюбие“ 2022

СПОДЕЛИ

Днес започва XVII-тото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“ 2022.

Фестивалът ще премине в два дни – 16 и 17 април. От 12:30 часа по площад „20-ти  април“ ще премине тържествено шествие, водено от духов оркестър „Делчо Радивчев“, което ще завърши пред Вечния огън, където ще бъдат поднесени венци и цветя. Официалното откриване на фестивала ще се проведе в голямата зала на Театър „Дом-паметник“ от 13:00 часа.  

КОНКУРСНА  ПРОГРАМА

16 април  (събота)

9:00 ч. – изпълнения на вокални дуети и групи от Трета възрастова група

9:45 ч. – индивидуални изпълнения на участниците от Трета възрастова група

12:30 ч. – шествие от площад „20-ти  април“ и поднасяне на цветя пред Вечния огън

13:00 ч. – Театър „Дом-паметник“, голяма зала – Официално откриване на фестивала

13:15ч. – изпълнения на вокални групи  и вокални дуети от Втора възрастова група

14:15 ч. – награждаване на участниците от Трета възрастова група

14:45  18:15 ч.  индивидуални изпълнения на участниците от Втора възрастова група

19:00 ч.  награждаване на участниците от Втора възрастова група

КОНКУРСНА  ПРОГРАМА

17 април  (неделя)

9:00 ч. – изпълнения  на вокалните групи от Първа възрастова група

09:50 ч. – индивидуални изпълнения  на участниците  от Първа  възрастова група

13:30 ч.  изпълнения на вокални групи  и вокални дуети от Четвърта възрастова група

14:10 ч.  индивидуални изпълнения на участниците от Четвърта възрастова група

16:00 ч.  награждаване на индивидуалните изпълнители, вокалните дуети и  вокалните формации от Първа и Четвърта възрастови групи; награждаване на лауреатитевръчване на специалните награди.

Заповядайте! Нека заедно да съпреживеем изпълненията на младите изпълнители от цяла България, готови да разпалят отново „живия пламък“ на родолюбието!

ЖУРИТО

Професионално жури ще оценява изпълненията на участниците в седемнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „РОДОЛЮБИЕ“ 2О22, в състав – доц. ЕТИЕН ЛЕВИ – български певец и музикален педагог, завършил Българската държавна консерватория със специалности „Естрадно пеене“ и „Пиано“. Носител на десетки престижни награди, преподавател към департамент „Музика“ в Нов български университет, консултант и вокален педагог в редица риалити – формати, хабилитиран доцент от 2005 година.

НЕЛИ РАНГЕЛОВА – български поп-изпълнител, завършил Естрадния отдел на Българската държавна консерватория в класа на Цветана Възвъзова. Има записани над 500 песни, изяви като солист на състави като Биг бенда на БНР, „Сребърни звезди“ и „Акага“. Лауреат и носител на множество престижни награди.Тя има също реализирани 5 телевизионни филма. НАСКО СТОЯНОВ – музикален директор и водещ в БГ Радио. Работи в БГ Радио от самото му създаване през 2001 година и е водещият с най-много часове, изкарани в ефира му. Наричат Наско „енциклопедия на българската музика“.

Паралелно с професионалното жури изпълнителите ще се оценяват и от младежко жури в състав: Васил Влайков – студент в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“– София със специалности: „Оперно-симфонично дирижиране“ и „Пиано“, с преподаватели доц. д-р Георги Патриков и проф. д-р Даниела Андонова. Член на организаторска група за провеждане на конкурси за пианисти непрофесионалисти  в България. Йорданка Димитрова – носител на множество награди от национални и международни конкурси за певци. Възпитаник на Център за подкрепа за личностно развитие от класа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“, град Панагюрище и Габриела Шкодрева – лауреат на международни и национални певчески конкурси. Носител на най-голямата награда „Живият пламък“ на фестивал „Родолюбие“. Студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, град Пловдив.