Начало Общество Добрите дела: Братовчедите Цвятко Панчев и Цвятко Терзийски се включиха в кампанията...

Добрите дела: Братовчедите Цвятко Панчев и Цвятко Терзийски се включиха в кампанията „Усмихни сърце“

СПОДЕЛИ

123-ма са общо кръводарителите, които дариха кръв по време на благотворителната кръводарителска кампания „Усмихни сърце“в Пазарджик, посветена на Георги Арнаудов и Ангел Здравков, информира marica.bg. Акцията стартира на рождения ден на Георги-10 октомври и приключи на имения ден на Ангел-8 ноември.

Сред кръводарителите са и двама панагюрци – братовчедите Цвятко Панчев и Цвятко Терзийски от Панагюрище. „Важно е да се подкрепят такива инициативи. Това, което правим в момента, може да спаси човешки живот. За нас може да изглежда нещо безобидно, но за друг човек може да е животоспасяващо„, обясни участието си в акцията Цвятко Панчев. Той става кръводарител покрай своя брат Димитър, който също участва в кампанията. Цвятко дари кръв за трети път и заяви, че иска да даде пример на своите деца и на младото поколение, за да не ставаме свидетели на трагедии като тази с Ангел Здравков.“

Заради доброто дело се решава да даде за първи път кръв и братовчед му Цвятко Терзийски. „Това, което правим, е нещо хубаво и просто беше време да се престраша и да почна да дарявам Досега ме спираше страх. Припадал съм като ученик и оттогава в мен беше останая накакъв страх, но сега се убедих, че няма нищо страшно и го преодолях и съветвам и всеки, който може да дарява. Най важното е да спасиш друг човек, а и самия кръводаряващ има ползи за здравето“, каза Цвятко Терзийски, след като направи своята собствена първа крачка в кръводаряването. Той възнамерява да стане редовен кръводарител и да подкрепа благотворителни кампании.

Снимка: marica.bg