Начало Препоръчани Достойно представяне на състезателите на ТК „Панагюрище“ в Държавното лично и отборно...

Достойно представяне на състезателите на ТК „Панагюрище“ в Държавното лично и отборно първенство

СПОДЕЛИ

Петък, събота и неделя в спортна зала „Арена-Асарел“ се проведе Държавното лично и отборно първенство по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години.

В отборната надпревара  тенесистите на ТК „Панагюрище“ в състав: Димитър Димитров, Илия Зубев,Петър Вакарелов и Красимир Сребреков играха прекрасно и стигнаха до полуфинал с две победи и една загуба от шампиона „Комфорт“ Варна и победи над „Янтра“ Полски Тръмбеш и СКТМ Стамболийски.

В полуфиналния  мач нашите състезатели бяха напълно равностойни на  отбора на „Родопи“ Момчилград, които са по-големи на възраст и липсата на опит и шанс на нашите състезатели ги лишиха от финала, като останаха с бронзови медали, които са награда и атестат за ежедневния и многочасов тренировъчен процес.

В личната надпревара нашите състезатели постигнаха поредица от победи и достойни резултати: Димитър Димитров спечели бронзов медал на двойки и се класира в първата осмица на личното. Илия Зубев е между първитв 16 състезатели в личното и малко не му достигна до 8 –та. Петър Вакарелов е между първите 32-ма и изигра отлични мачове  в отборното и другите дисциплини. Второкласникът Красимир Сребрекорв и третокласникът Лъчезар Станчев  се представиха на добро ниво за годините си.

При момичетата Ивена Йонкова изненада приятно всички и спечели бронзов медал на двойки, играеики в тандем с Верджиния Кашева от Златица.В личното първенство записа 3 победи и се нареди между първитв 32.

Клубното ръководство в лицето на Ангел Йончев-  председател на клуба и треньорът Борис Влахов, поздравявят състезателите и техните родители за постигнатите успехи.Специални поздравления на главното съдийско ръководство в лицето на Каролина Лилова и Десислава Ботева, за свършената огромна работа в много тежкото за провеждане състезание с близо над 150 участника, като основно за добрия начин на провеждане е прекрасната спортна база ,с която Панагюрище разполага  и възможноста да се играе на 12 маси, нещо което трудно се получава на друго място.

За пореден път спорта тенис на маса, допринася за развитие на спортния туризъм в града.