Начало Общество Два златни и два бронзови медала донесоха състезателите на Таекуон-до клуб „Один“...

Два златни и два бронзови медала донесоха състезателите на Таекуон-до клуб „Один“ от Държавното първенство

СПОДЕЛИ
Снимка: Архив

317 състезатели от всички клубове у нас участваха в Държавното първенство по таекуон-до ITF, което се проведе в столичната зала „Триадица“. То бе за деца, юноши, девойки, мъже, жени и ветерани на спаринг и силов тест.
Пълните трибуни през двата дни допълнително дадоха стимул на таекуондистите да покажат най-доброто от себе си, а състезанието ще определи и квотата за националния ни отбор за Европейското първенство, което ще се проведе през април в Словения.

Таекуон-до клуб „Один“ взе участие в спаринг с 5 свои състезатели, които донесоха 4 медала – два златни и два бронзови, при децата и юношите младша възраст, като трима от състезателите се очаква да получат повиквателни за националния отбор и Европейското в Словения.

Златен медал завоюва Румяна Костадинова при момичетата в категория 50 кг. Руми показа дух, желание за победа и едно сериозно израстване като състезател, коментира треньорът Здравко Еров. Той е изключително щастлив и от представянето на Иван Велев при момчетата в категория 55 кг, който въпреки, че заради тежък вирус, не успя да се подготви, на  състезанието демонстрира хъс и мъжка игра, като заслужено се окичи със злато. Достойно се предстви и Иван Йончев при момчетата в категория 60 кг, който взе бронза. Още един бронзов медал записа в активите си Таекуон-до клуб „Один“ във втори ден на състезанието, когато при юношите младша възраст Петър Костурков, след няколко много тежки мача, стигна до третото място, представяки се на ниво. Въпреки, че не стигна до медал, Калин Гарноев се представи много добре, предвид факта, че отскоро се състезава. Той тренира с много желание и упоритост и резултатите няма да закъснеят.

„Доволен съм от представянето на състезателите и както много пъти съм казвал – за мен не са толкова важни медалите, а това да видя радостта в очите им. Разбира се, имаме още много работа за вършене.“ – коментира треньорът Здравко Еров.

Румяна Костадинова, Иван Велев и Петър Костурков се очаква да бъдат включени в националния отбор за предстоящото Европейско първенство.