Начало Препоръчани Два златни медала за ОСК „Панагюрище“ от Държавния личен шампионат по джудо

Два златни медала за ОСК „Панагюрище“ от Държавния личен шампионат по джудо

СПОДЕЛИ
На 16-17 март в Димитровград се проведе Държавният личен шампионат по джудо за юноши и девойки младша възраст. В шампионата участваха 42 клуба от цялата страна и над 400 състезатели. В някои от категориите имаше повече от 40 участника и конкуренцията беше изключително силна.
ОСК „Панагюрище“ взе участие с 15 състезатели.
С успехите си панагюрският клуб повтори Държавния шампионат отпреди 20 години,където Мария Оряшкова и Борислав Немски завоюваха златни медали в тежка категория. Сега имената са Ивомир Стоянов и Николета Петрова, също в тежка категория.
Ивомир Стоянов, след 4 безапелационни победи, завоюва златен медал, като изключително интересна бе втората му среща с Крум Лазаров(многократен шампион на България и син на бившия панагюрски самбист – Стоян Лазаров) от който Ивомир имаше няколко поредни загуби.
Николета Петрова също завоюва първото място след 4 победи с ипон,това е и първият ѝ медал на Държавно първенство. И двамата постигнаха огромен успех, благодарение на своята упоритост и постоянство. С това класиране те си спечелиха правото да бъдат част от националния отбор по джудо за юноши и девойки младша възраст и да участват на Балканските игри.
В състезанието взеха участие и част от най-новите попълнения в отбора, които тренират с. Попинци, като всички се представиха достойно, въпреки малкото си опит.
Виктор Марински бе на крачка от бронзовия медал и се класира на престижното пето място в категорията си.
Седми места заеха Мария Юрукова и Виктория Каменска.
Много добре се представиха Димитър Добрев, Николай Марински, Венцислав Донов, Валентин Рангелов, Мария Юрукова, Силвия Юрукова и Йоанна Терзийска.
Треньорите са изключително доволни и горди от представянето на всички. Тренировките и подготовката продължават с пълна сила за следващите състезания.