Начало Култура Гледаме „Капан за самотен мъж“ на сцената на Театъра

Гледаме „Капан за самотен мъж“ на сцената на Театъра

СПОДЕЛИ

Малък градски театър „Зад Канала“ ще гостува на панагюрска сцена с „Капан за самотен мъж“, на 15 декември, от 18.00 часа, в Театър Дом-паметник.

Автор на пиесата е Робер Тома – популярен френски драматург, режисьор, актьор и сценарист. Негови произведения са поставяни както на театралните сцени по света, така и в киното и телевизията. Режисьор на спектакъла е Йосиф Сърчаджиев. Преводът на пиесата е на Емил Лозев. Сценографията и костюмите в спектакъла са проектирани от Петя Стойкова, музиката е на Иван Лечев.

С участието на: Христо Пъдев, Владимир Димитров, Стоян Младенов, Луиза Григорова – Макариев, Емил Котев, Жени Александрова-Лечева.

Група умело подбрани професионалисти се заемат да извършат най-трудната измама в света: да убедят един мъж, че е женен за жена, която изобщо не познава. За да се извърши подмяната на съзнанието му се прилагат всички известни прийоми и техники на театъра и киното. Изкуството е призвано да скрие истината и да я замени с напълно нова. Залог са не само няколко милиона долара, но и професионалната репутация на всеки един от участващите в спектакъла. Капан за самотен мъж“ е лека кримка в стил Агата Кристи, с остроумен по френски диалог и с приятни актьорски изпълнения – неангажираща и забавна. Тя се гледа с лекота и с още по-голяма лекота се забравя. Но понякога зрителят има нужда точно от това.