Начало Общество Хванаха 68-годишен да кара в насрещното

Хванаха 68-годишен да кара в насрещното

СПОДЕЛИ

Пазарджишките криминалисти установиха и заловиха безразсъден шофьор, който бе заснет да кара с висока скорост в насрещното платно, в района на пътен възел Гелеменово .  Клипът, публикуван в социалните мрежи, събра множество възмутени реакции, а полицията се самосезира и бързо издири водача.

„След узнаването за тези публикации служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пазарджик незабавно предприеха необходимите действия за проверка на изнесените факти и обстоятелства. Със съдействието на администратор на една от групите във Фейсбук се установи авторът на публикациета и съответно регистрационния номер на автомобила. Така пътните полицаи стигнаха до самоличността на водача на червен „Опел“, който се оказа 68 годишен мъж от гр. Пазарджик“ – разказа  говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Става ясно, че нарушението е извършено от него на 31 май,когато мъжът пътувал от гр. Панагюрище за гр.Пазарджик.  Мъжът е оказал съдействие за изясняването на фактическата обстановка и признал за извършеното нарушение.

Съставен му е акт съгласно Закона за движение по пътищата.  От ОДМВР-Пазарджик изразяват благодарност за нетърпимостта и непримиримостта на гражданите към нарушенията на правилата за движението по пътищата.