Начало Бизнес Инж. Николай Пелтеков присъства на дипломирането на новите доценти и професори в...

Инж. Николай Пелтеков присъства на дипломирането на новите доценти и професори в МГУ „Св. Иван Рилски“

СПОДЕЛИ
Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД инж. Николай Пелтеков присъства на тържествената церемония за връчване на дипломите на новите доценти, професори и главни асистенти в МГУ „Св. Иван Рилски“. Ритуалът се проведе на 12 юни. Почетен гост на събитието беше вицепрезидентът на Република България – Илияна Йотова.
Проф. д-р инж. Ивайло Копрев- ректор на учебното заведение, откри церемонията с приветствие към присъстващите, подчертавайки значението на този специален ден както за дипломираните докторанти и преподавателите, заели нови академични длъжности, така и за университета като цяло. „Помнете, че вие не само развивате научната област, в която работите, но и вдъхновявате новите поколения студенти и млади учени. Академичното ръководство на МГУ ще продължи да съдейства и отговорно да подкрепя Вашите усилия за да развивате уменията си, научните постижения и новаторски идеи“, добави той.
След тържествената част гостите посетиха Музея на уникалните кристали и изградения по повод 70-годишнината на университета православен храм, носещ името на небесния закрилник и покровител на българския народ, на минерално-суровинната индустрия и на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“