Начало Бизнес Крачка в бъдещето направиха заедно Zeus3D Creations и Професионалната гимназия в Панагюрище

Крачка в бъдещето направиха заедно Zeus3D Creations и Професионалната гимназия в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Текст и снимки: Радина Борделова

Краят на учебната година вече е факт, но никога не е късно за нови знания и хоризонти. Това потвърди и ръководителят на Zeus3D Creations – Иван Хаинов, който на 19 юни изнесе открит урок на тема „3D принтиране – технологията на настоящето и бъдещето“ в Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм.

За аудитория бяха избрани учениците от 9.в клас в специалности „Лазерна и оптична техника“ и „Машини и системи с ЦПУ“. Учениците се запознаха с различните технологии на принтиране, техните особености и възможности. Освен традиционното принтиране с пластмаса, бяха показани и модели на принтирани къщи, автомобили, храна и анатомични органи. Проведе се демонстрация на създаването и обработката на модел преди принтирането му, както и на процеса на самото принтиране. Класът получи нестандартен подарък и се сдоби със собствени „медальони“, принтирани в рамките на учебния час. Материал за 3D принтера също беше подарен в полза на любознателните деветокласници.

„Радвам се, че Професионалната гимназия разполага със собствен принтер. Това е признак, че се развива в крак с времето и дава възможност на учениците си да се докоснат до съвременните технологии. Прекрасно поле за изява на креативността.“, коментира Иван Хаинов.

Zeus3D Creations е бранд с 6-годишен опит в сферата, който предлага улугата 3D принтиране с инженерни и комерсиални пластмаси, с висока точност и бързина. Повече за бранда ТУК.