Начало Общество Над 60 предложения, мнения и сигнали за проблеми в групата „Кажи на...

Над 60 предложения, мнения и сигнали за проблеми в групата „Кажи на кмета“

СПОДЕЛИ

Повече от 60 са предложенията, мненията и сигналите за различни проблеми и нередности, публикувани в групата „Кажи на кмета“, която поднови своята дейност. Днес кметът Желязко Гагов направи кратко обобщение на свършеното във връзка с постъпилите сигнали:

„1. Относно темата за човека, живеещ на пейките пред „Петрол“ – идентифицирахме го и след разговори с полицията и Спешна помощ се реагира за осигуряването на грижа за него.
2. По темата за светофарите в проблемните райони на входа на града до болницата и на кръстовището на „Камъка“ вече са изискани оферти. Двете главни артерии – ул.„Георги Момеков“ и бул. „Пятигорск“ са предвидени за ремонт чрез инструмента на Интергираните териториални инвестиции.
3. Вече разработваме новия график за по-често сметосъбиране в селата и града. Закупихме нова сметосъбирачна машина, която е на наше разположение от миналата седмица.
4. Относно ремонта на пътя за София през Вакарел, а именно републиканския път III-801, миналата седмица Общината даде положително становище по проекта за ремонта. Подобно положително становище вече е дадено и от община Стрелча. По план ремонтът трябва да започне още тази година, но може да има забавяния във връзка с политическата криза.
5. Относно уличното осветление – вече е проведена обществената поръчка за ново смарт осветление за града и селата, но реализацията и се бави във връзка с жалба на декласиран кандидат. Предвидихме алтернативен ремонт и поддръжка докато трае съдебния процес, но поради забавата ще се наложи да предвидим допълнителен разход за подобна буферна поддръжка.
6. Относно лошото състояние на сградата на ул. „Рад Гемеджиев“, ще се направи нов оглед и предприети действия за недопускане на вреди на собствениците на съседната сграда.
7. До края на месец август ще се направи оглед на всички обществени места и мостове за осигуряване на рампи за инвалиди и детски колички.
8. С екипа на ОП Чистота ще предприемем действия за осигуряване на кошчета пред Търговския център.
9. Бяха проведени разговори с полицията за осигуряване на редовно полицейско присъствие в с. Левски.
10. Относно почистването на река Мареш и река Луда Яна – организирахме съгласувателните процедури с отговорните държавни органи, за да започнем максимално бързо тази дейност.
11. Коментирахме възможността за режим на водата в село Бъта с експертите на ВиК- П, но този вариант няма да е ефективен. Тук работим по подписването с МРРБ на трите проекта за ремонт на магистралния водопровод и ремонта на водопровода в селото.
12. Относно искането за поставяне на „легнали полицаи“, засега не можем да реагираме, след решение на Върховния административен съд за забрана за ново поставяне на такива от март месец тази година. Следим темата и първа възможност ще реагираме на Вашите искания.
13. Ремонтирахме опасна шахта на улица „Орчо Войвода“ в гр. Панагюрище. Имаме текущи сигнали за опасни шахти пред детската градина в Попинци и в градския парк, на които ще реагираме максимално бързо.“