Начало Избори НИКОЛА БЕЛИШКИ СПОДЕЛИ КАК ЩЕ СЪХРАНЯВА МЕСТНИТЕ ТРАДИЦИИ, ИДЕНТИЧНОСТ И КУЛТУРА

НИКОЛА БЕЛИШКИ СПОДЕЛИ КАК ЩЕ СЪХРАНЯВА МЕСТНИТЕ ТРАДИЦИИ, ИДЕНТИЧНОСТ И КУЛТУРА

СПОДЕЛИ

Като амбициозна, но и изпълнима определи Никола Белишки програмата си в частта за съхранението на местните традиции, идентичност и култура. По традиция, кандидатът за кмет под номер 49 в бюлетината разкри вижданията си в областта в специално видео, достъпно в социалните му мрежи.

Програмата на Белишки предвижда редица мерки за съхраняване на историческата памет и популяризиране на културно-историческото наследство на общината. Част от идеите му включват по-широка автономност на Историческия музей, проект за модерна общинска библиотека, реализирането на уроци по родолюбие за най-малките и ежегодно присъждане на наградата “Творец на годината”.

В програмата на Никола Белишки е залегнало и финансирането на сценични изяви и проекти на читалищата в общината, както и целева подкрепа за Духов оркестър “Делчо Радивчев”, младежките фолклорни школи и младежкия духов оркестър.

Мерките в този ресор от управленската ми програма са обсъдени в редица срещи с представители на културната и образователната сфера. Развитието на духа за нас трябва да върви ръка за ръка с развитието на инфраструктурата и социалните дейности в общината”, смята Никола Белишки.

Сред приоритетите на кандидата на ГЕРБ е и цялостното реновиране на Театър дом-паметник по случай 150-годишнината от Априлското въстание, както и откриването на лятна читалня с активности за деца в Панагюрище. 

Цялостната управленска програма на Никола Белишки, е достъпна на linktr.ee/nikolabelishki , откъдето и гражданите могат да я допълнят със собствени добри идеи за развитие.

На изборите на 23 юни Никола Белишки е под номер 49 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление