Начало Бизнес Нови 13 ученици прекрачиха прага на „Асарел“ по програмата за дуално обучение

Нови 13 ученици прекрачиха прага на „Асарел“ по програмата за дуално обучение

СПОДЕЛИ
Ученици

Тринадесет ученици от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище вече са най-младите кадри в екипа на „Асарел-Медет“ АД,

след като подписаха своите трудови договори по програмата за дуално обучение в дружеството. Това са учениците от 11. клас, които се обучават по специалността „Автотранспортна техника“.
В първия си работен ден момчетата и момичетата бяха приветствани от Нели Мърхова– ръководител на отдел „Персонал“, и Стоян Боев – eксперт „Обучения“, които им пожелаха успешна учебна година.
С всички единадесетокласници бяха сключени трудови договори с регламентирано възнаграждение при 7-часов работен ден, при два работни дни седмично. Учениците получават още работно облекло, допълнителни фирмени обучения, карти за безплатно пътуване и за безплатна храна, както и доплащания за празници в зависимост от постигнатия успех в училище.
През настоящата учебна година в „Асарел“ ще се обучават общо 39 ученици от 11. и 12. клас, като бъдещите абитуриенти ще усвояват професията си в реална работна среда по три дни седмично.