Начало Общество Нови 51 млн. лв. ще разплати „Околна среда“ до края на седмицата

Нови 51 млн. лв. ще разплати „Околна среда“ до края на седмицата

СПОДЕЛИ

imagesНови 51 млн. лв. ще бъдат разплатени по оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) на общини, природни паркове и МВР още тази седмица, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Средствата са отпуснати от Министерството на финансите, след искане за лимит, подаден в средата на август от Управляващия орган по ОПОС. С това текущо разплащане ще се гарантира продължаване на работата по изпълнение на проектите.

Бенефициентите, на които ще бъдат разплатени средства са общините Благоевград, Панагюрище, Сливен, Бургас, Свиленград, Първомай, Аксаково, Бяла (Варна), Столична община (Банкя), Казанлък, Кърджали, Добрич, Луковит, Дирекция „Национално служба за защита на природата“ в МОСВ, природен парк „Беласица“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР.

Това е четвърти транш към бенефициентите по ОПОС след възстановяване на плащанията по програмата през август. Първо бяха преведени 166 млн. лв., след това още 89 млн. лв. Последваха искане за още 36 млн. лв. и сега за 51 млн. лв

Така от отпуснатия лимит до 750 млн. лв. до момента вече са отпуснати 342 млн. лв. за плащания по ОПОС.

Източник: mediapool