Начало Препоръчани Оборище победи сборна формация на Марек в контролен мач

Оборище победи сборна формация на Марек в контролен мач

СПОДЕЛИ

В контролен мач на помощния терен на стадион „ Орчо Войвода ” в Панагюрище се срещнаха мъжкия тим на „Оборище“ и отбор, съставен от юноши старша възраст и четирима от резервните футболисти от мъжкия тим на ФК „Марек ”.

Срещата стартира с гол в полза на гостите. След дълго подаване по десния фланг в 35-та минута последва центриране в наказателното поле на домакините и с шут по диагонала Георги Божилов откри резултата за 0:1.

Пет минути по-късно при поредна сполучлива офанзива на гостите след центриране от левия фланг в наказателното поле на домакините от 23-24 метра Християн Джаджаров насочи кълбото, вратаря Калин Дончев не се намеси удачно и топката спря зад него в мрежата за 0:2. В самия завършек на полувремето Костадин Богданов се възползва от удачно подаване и излъга вратаря на гостите за 1:2.

След почивката наставникът на гостите Цветан Видински даде шанс за игра на останалите футболисти, които бяха набор 2006 и 2007, а Владислав Борисов – набор 2009. Това бе добре дошло за тима на домакините, съставен от доста опитни футболисти, някои от които минали и през тимове от професионалните групи. В 61-ва минута Ивайло Петров нахлу по левия фланг на скорост с топката, проби отбраната на гостите и майсторски изпрати топката с прехвърлящ удар в далечния ъгъл за 2:2.

В 75-та минута след бърза офанзива по десния фланг на домакините новопривлеченият от „ Пирин ” Гоце Делчев Мартин Динов центрира ловко топката в наказателното поле на гостите и там Костадин Богданов със странична ножица в стил „Меси“ изпрати топката в мрежата за 3:2. Три минути преди края на официалното време Мартин Динов укроти топката от въздуха с гърди, ориентирана от Стилиян Николов, обърна се и от 25-26 метра я изпрати неспасяемо в горния ляв ъгъл зад младия вратар на гостите за 4:2.

 

„ В този мач дадох възможност на всичките 22-ма футболисти, сред които и новопривлечените в последно време, с цел да изградя мнение за качествата на всеки един от тях. През първата част пуснах в игра 16 годишния Стефан Борисов, през второто полувреме взеха присъединяване братята Димитър и Кристиян Димитрови-съответно на 22 е 20 години, които са рожба на локалната школа. Доволен съм от старанието на всички футболисти. Изказвам своята огромна признателност на Президента на „ Марек ” Васил Василев, на старши треньора Танчо Калпаков, на треньора и спонсор на клуба Цветан Видински, за това, че се съгласиха да се изиграе този надзорен мач и успяхме да представим футболистите, на които ще разчитам още на старта на първенството на ЮЗ трета лига. Помощник треньор ще ми бъде известния български футболист Христо Марашлиев-син на легендата Димитър Марашлиев. Последната контрола преди старта на първенството ще бъде на 29 юли, събота, на стадиона в Требич против мощния тим на Софийска регионална група „ Обеля ”, разказа Ивайло Аспарухов-старши треньор на ФК „ Оборище ”.

Преди контролата официално бе представен новият треньорски екип и състава на ФК „Оборище”. В началото на събитието, архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство ставрофорен свещеноиконом Атанас Манoлов отслужи водосвет за здраве и благополучие на панагюрския тим. На ритуала присъстваха футболистите от отбора на ФК “Оборище“ – Панагюрище, старши треньорът Ивайло Аспарухов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, членове на Управителния съвет на клуба, гости, привърженици на футболния тим.

Имаше питка с мед, от която си взеха футболистите и почитателите, имаше и лакомства и безалкохолни напитки. „За мен и кметът г-н Никола Белишки е изключително вълнение да ви посрещнем с „Добре дошли“ като новосформиран отбор и да изразим своята силна нагласа за бъдещи победи. Казват, че футболът е любов – изживявайте тази любов и я предавайте на терена и извън терена. Предавайте я на жителите на община Панагюрище.“ – обърна се към футболистите Галина Матанова.