Начало Общество Отбелязахме 186 години от рождението на проф. Марин Дринов

Отбелязахме 186 години от рождението на проф. Марин Дринов

СПОДЕЛИ
На 18 октомври 2024 г. Панагюрище отбеляза 186 години от рождението на проф. Марин Дринов. Паметта му беше почетена от жители и гости на града. В родната му къща дриновци рецитираха стихове и изпълниха песни в чест на техния патрон.
Тържеството започна в къщата музей „Проф. Марин Дринов“ с изпълнение на училищния химн. Г-жа Магдалена Македонска, учител по история в училището, сподели интересни факти за живота и делото на професора, подчертавайки неговия принос за изграждането на новата българска държава.
Всички ученици и учители се включиха в празничното шествие, което завърши с поднасяне на цветя на паметника на проф. Марин Дринов в Градския парк.
Директорът на училището, г-жа Екатерина Футекова, отправи сърдечен поздрав към всички присъстващи, подчертавайки важността на запазването на традициите и наследството на проф. Дринов за бъдещите поколения.
По повод патронния празник г-жа Надя Радичева, младши експерт в отдел ОКМДС, поздрави учители и ученици.
Денят беше изпълнен с емоционални изпълнения – Томас Вълков, Георги Господинов и Веселин Сурлеков рецитираха стихотворения, посветени на България, Християн Балев изпълни вдъхновяващата песен „За теб, Българийо“ . Вокална група „Музикален глобус“ с ръководител г-жа Стефка Стефанова също допринесе за празничната атмосфера със своите изпълнения.