Начало Бизнес Петър Дерменджиев е тазгодишният носител на наградата „Анна Гарчева“

Петър Дерменджиев е тазгодишният носител на наградата „Анна Гарчева“

СПОДЕЛИ

За трета поредна година, по време на официалната церемония за връчване на дипломите на зрелостниците от СУ „Нешо Бончев“, бе връчена наградата „Анна Гарчева“. Тазгодишният й носител е Петър Петров Дерменджиев. Призът на младия математик бе връчен от инж. Лука Гарчев (съпруг на Анна Гарчева и бивш Изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп“ АД) .

Петър Дерменджиев завършва средното си образование в СУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище, в паралелка със специалност “Математика и информатика“.  Владее отлично английски език – писмено и говоримо и основно – немски език. Предстои кандидатстване в Техническия университет, гр. София – специалност „Компютърно и софтуерно инженерство“.

Припомняме, че наградата „Анна Гарчева“ бе учредена от наследниците ѝ и е насочена към поощряване и стимулиране на най-добрите ученици в областта на математиката при завършване на средния курс в СУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище.

Наградата е еднократна, връчва се при завършване на средното образование и се съчетава с церемонията по връчването на дипломите за завършено средно образование. Тя е в размер на 1000 /хиляда/ евро. Връчва се придружена с диплом, лента с надпис и кристален плакет с името на носителя. През 2022 г. бе награден Илчо Божидаров Машев, а през 2023 г. спечелиха двама абитуриенти – Маргарита Баракова и Красимир Гушмаков.