Начало Общество Подписаха договора „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда...

Подписаха договора „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот“

104
0
СПОДЕЛИ

DSCI5369

Днес кметът Никола Белишки, гл. счетоводител на общината Цветана Якова и управителят на фирмата изпълнител „Саграда“ ООД Пловдив г-жа Боряна Панайотова подписаха договора по проект „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот“, по силата на който ще бъде извършена цялостната реконструкция на площад „20 април“, както и обновен мемориалният комплекс „Априлци“ и Градският парк. 

„Най-вероятно строително монтажните работи ще стартират в средата на месец юни. Срокът за изпълнението на проекта е 210 дни“ – каза пред медиите кметът Белишки.

На срещата присъстваха още Димитър Янаков – съдружник във фирмата изпълнител, Илиян Златанов и Христо Златанов – представители на фирмата подизпълнител – “Илва – ХГ“ и зам. кметът „Стопански дейности“ Георги Павлов.

„Трябва да направим нещо стойностно и красиво, което да радва и нас, и бъдещите поколения. Ние сме отговорни и съзнателни хора и знаем с какво се захващаме“ – каза Боряна Панайотова.

От своя страна Белишки я увери, че Общината винаги ще бъде на разположение, ще съдейства и наблюдава за прецизното изпълнение на проекта. Той припомни, че центърът е ремонтиран преди 40 години, за 100 годишнината от Априлското въстание и допълни с шеговит тон, че при сегашното му обновяване, трябва така да се извършат ремонтните дейности, че да може красивата му визия да се съхрани поне за 50 години напред.

Дейностите по обновяването на центъра ще се извършват по проект на схема „Зелена и достъпна градска среда” от Оперативна програма „Регионално развитие”. Стойността на сключения договор за строително-ремонтните дейности възлиза на обща стойност 3 796 360,45 лева без ДДС или 4 555 632,54 лева, с включен ДДС.

Схемата „Зелена и достъпна градска среда“ от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

DSCI5365 DSCI5362

Повече за проекта може да видите тук: https://pia-news.com/vizhte-kak-shhe-izglezhda-tsentarat-sled-tsyalostnata-rekonstruktsiya/