Начало Без категория Постижения и емоции за панагюрските лекоатлети в подновения турнир „Борис Мулешков“

Постижения и емоции за панагюрските лекоатлети в подновения турнир „Борис Мулешков“

СПОДЕЛИ
Лекоатлетически турнир "Борис Мулешков"

След пауза от няколко години, вчера, на реновирания стадион “Орчо войвода“ в Панагюрище, бе даден старт на традиционния лекоатлетически турнир „Борис Мулешков“ – в чест на панагюрския атлет, който е и първият състезател, пробягал 800м под 2 минути.

Проявата бе организирана със съдействието на Община Панагюрище, КЛА „Оборище“, Българска федерация лека атлетика/БФЛА/ и г-н Емануил Раленеков, осигурил паричния награден фонд за състезателите.

Турнирът бе открит от кмета на община Панагюрище Желязко Гагов. Приветствени думи отправиха и заместник кметът Пепа Филина, както и Кристин Кроснаров – председател на комисията за младежки дейности и спорт към Общински съвет  – Панагюрище.

Турнирът премина при прекрасно време, отлична организация и много положителни и незабравими емоции.

Парични награди бяха връчени до 6 място във възрастите: 16г/момичета и момчета/,18г/юноши и девойки/,20 г/юноши и девойки /,мъже и жени от съпругата на г-н Емануил Раленеков -Стефка Раленекова, като на класиралите се до трето място лекоатлети бяха връчени медали и спортни аксесоари.

В лекоатлетически турнир „Борис Мулешков“ участие взеха състезатели от 10 клуба в страната. От местния клуб участие взеха атлети от 10 годишни , до мъже и жени.

Бронзови медали завоюваха Илия Бимбашов/16г./ и Марин Раленеков при 18 г. Със сребро се окичи рекордьорът ни при 20г. на десетобой -Момчил Поптолев, а златен медал, вдигнал публиката на крака, ,с шампионска титла и с най-добро време през годините на турнира,регистрира атлеът Иван Минков Иванов – дългогодишен състезател в КЛА“Оборище“-П-ще ,сега състезаващ се за “Универсъл“-София.

Макар и без медали, но в призовата шестица и с достойно класиране са и следните атлети от КЛА“Оборище“-Александра Кукова,Гергана Карайлева,Сиана Димитрова,Ивана Бакърджиева,Даная Димитрова,Гергана Сапункова,Иван Чардаков,Кристиян Димитров,Веселин Гарчев,Лука Ралчев-допринесъл с пейстмекърското си бягане на 400 м за доброто време при мъжете/Иван Иванов,Алекс Василев и Митко Пандалиев/,Йоанка Трошанова ,която бе и най-малката участничка /9г./ в турнира.

УС и треньорката на клуба Катя Кроснарова ,изказват най-сърдечната си благодарност към г-н Антон Бонов и съдийския апарат към БФЛА, всички колеги-треньори и състезатели, кмета на Общината  Желязко Гагов,г-жа Пепа Филина ,г-н Кристин Кроснаров ,г-н Емануил Раленеков и съпругата му-Стефка Раленекова,гости и родители ; на племеницата на Борис Мулешков- Мария Мулешкова-Джаман и семейството й, както и на г-н Томаш Краев,които поощриха с определени суми състезателите в отделните възрастови групи с пожелания за още по-добри успехи в леката атлетика.

Гост на турнира беше и известната ни млада атлетка,взела участие в Олимпийските игри в Париж-2024г в скока на дължина -ПЛАМЕНА МИТКОВА.Тя пристигна специално за форума“Детска атлетика “ и в читалище “Виделина“ осъществи среща с близо над 200 атлети -деца, от цялата страна ,като им разказа как е започнал спортният й път ,та до Олимпийските игри.Тя се включи и в награждаването на бегачите на турнира ,заедно с една голяма панагюрска атлетка от миналото ,г-жа Радка Наплатанова-шампион на България на 3000,5000,10000м,участник на Европейски,Балкански първенства,маратони и полумаратони.

В следващите два дни Панагюрище отново ще е атлетика ,защото предстои да се излъчат шампионите във веригата “Детска атлетика“, и в чест на 100 години атлетика в България, където ще вземат участие над 250 деца.