Начало Избори ПОВЕЧЕ ГРИЖА ЗА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ ОБЕЩАВА ПРОГРАМАТА НА НИКОЛА БЕЛИШКИ

ПОВЕЧЕ ГРИЖА ЗА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ ОБЕЩАВА ПРОГРАМАТА НА НИКОЛА БЕЛИШКИ

СПОДЕЛИ

Изграждане на нова сграда на филиала на Спешната медицинска помощ на терен, предоставен от Общината. Това е една от най-важните мерки, свързани със здравната грижа, залегнали в програмата на Никола Белишки. Кандидатът под номер 49 в бюлетината представи приоритетите в ресора чрез видео, достъпно в социалните му мрежи.

Сред идеите в управленската програма на Белишки е и провеждането на кампания за здравословно хранене, насочена към детските градини и училищата. “Вярваме, че е изключително важно да развиваме подобни инициативи. Повечето превенция намалява в перспектива потребителите на здравни услуги. А с екипа ни искаме жителите на общината да са по-здрави”, отбелязва Белишки.

В програмата му е залегнало и реализирането на ежегодни програми за профилактични прегледи за деца и потребителите на социални услуги. Назначаването на здравен медиатор, който да осъществява връзка с уязвимите социални групи също е сред приоритетите в програмата на кандидата за кмет.

Ще търсим и различни възможности за подкрепа на здравните специалисти, особено на работещите в детските градини и училищата. Това е важно, защото искаме да запазим и развием нивото на здравеопазване, но съзнаваме, че го правим и в трудни условия – пазарът на труда изпитва остър недостиг за медицински специалисти.”, смята Никола Белишки.

Всички приоритети, свързани с развитието на здравната грижа, както и цялостната управленска програма на Никола Белишки, могат да бъдат открити на linktr.ee/nikolabelishki . Документът е отворен за още предложения от панагюрци и жителите на малките населени места. Всички те имат възможността да споделят идеите си чрез специална анкетна форма, достъпна на същия адрес.

 

На изборите на 23 юни Никола Белишки е под номер 49 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление