Начало Общество Проф. д-р Лъчезар Цоцорков: Не чакайте някой да ви благодари, концентрирайте...

Проф. д-р Лъчезар Цоцорков: Не чакайте някой да ви благодари, концентрирайте се върху това, което правите, и го правете по най-добрия начин!

СПОДЕЛИ

Животът ми е пример за това, че всеки може да постигне много, ако вярва, че ще успее  – това сподели вчера пред препълнената с млади хора конферентна зала на историческия музей проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Лекцията на председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” на тема “Търсещият човек, който успява”, която бе организирана по инициатива на Интеракт клуб и бе насочена основно към младежите, предизвика сериозен интерес, а сред присъстващите имаше хора от всички възрасти.

 Проф. д-р Лъчезар Цоцорков представи своя мениджърски опит и личната си философия на успеха в изключително интересно изложение, като всеки от съветите, които той отправи към младите хора от Панагюрище, бе подкрепен с примери от личния му професионален и житейски опит. Моята цел днес е да ви вдъхна кураж – заяви той. 
Смелостта да мечтаеш и да превръщаш мечтите си в реалност, ключовата роля на образованието и мисията на учителите да изграждат лидери, стремежът да правиш нещата по най-добрия начин, умението да поемаш риск и лична отговорност и да се учиш от най-добрите –  това бяха основните акценти в лекцията.
Смисълът на човешкия живот е да оставим света след нас по-добър. Не чакайте някой да ви благодари, а се концентрирайте върху това, което правите и го правете по най-добрия начин! – подчерта проф. д-р Лъчезар Цоцорков. В живота си съм се убедил, че каквото даваш, това получаваш. И колкото повече даваш, толкова повече се връща при теб. Опитайте и ще се убедите сами! – сподели още той.