Начало Култура Сдружение „Арт Уей“ успешно приключи проект по програма „Еразъм +“

Сдружение „Арт Уей“ успешно приключи проект по програма „Еразъм +“

СПОДЕЛИ
Сдружение „Арт Уей“ успешно приключи Проект 2022-2-BG01-KA122-ADU-000099659 с наименование „ Gamification, video games and collaborative tools for teamwork, 3 pillars for Art Way development! “ , реализиран по програма „Еразъм +“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“,Краткосрочни проекти за мобилност на обучаеми и персонал, сектор „Образованиезавъзрастни“ (KA122-ADU). Партньор по проекта бе“Inercia Digital”- център за ПОО (Професионално обучение за заетост), специализиран в обучение и иновации в дигиталните умения на международно ниво. Регион Andalusia, град Huelva.
Членове и симпатизанти на сдружение „Арт Уей“ участваха в два курса:
Курс “Benefits of physical and sporting activities in educational environments“- 7човека. Основна темана този курс беше: спортът като двигател на благополучие, и проектирането на добри практики във неформалното образование. По време на това обучение участниците научиха как да увеличат максимално своя холистичен потенциал за развитието на здравословни навици през целия живот, да разкрият техните психологически ползи, както и техните културни и устойчиви последици. В резултат, екипът на сдружение „Арт Уей“ ще подобри и оптимизираработната среда и трудовия процес, чрез установяването на здравословни модели на поведение, които стимулират учебен успех. Участниците в курса получиха систематизирано обучение, насочено  към промяна на стереотипите и създаване на здравословни стратегии в ежедневието,чрез стимулиране наиндивидуални постижения и общи преживявания в областта на физическата активност.
Курс “Learning and teaching using Social Media Networks” Основна тема на този курс беше: Усвояване на инструменти и умения за използване на социалните мрежи, като източник на знания, както и за укрепване на взаимоотношенията между членовете на образователната общност. Участниците в курса се запознаха със съвременни, интерактивни и полезни онлайн инструменти, платформи и методологии. Проведените в програмата практически дейности, симулации на уроци и дискусионни панели затвърдиха наученото и спомогнаха за обмянана практики и идеи в използването на новите ИКТ техники. Този курс даде възможност на членове и симпатизанти на сдружение „Арт Уей“да се възползват отпълния потенциал на цифровите технологии за преподаване и обучение и да се адаптират към новите изисквания на дигиталната среда.
По отношение на културната програма, през почивните дни участниците в двата обучителни курса посетиха забележителности, чрез които те успяха да се потопят в историята на Андалусия и да усетят духа на културата на градовете Уелва и Севиля.