Начало Общество Сдружение „Идея“ успешно финализира проекта си по Младежката програма на община Панагюрище

Сдружение „Идея“ успешно финализира проекта си по Младежката програма на община Панагюрище

СПОДЕЛИ

Сдружение „Идея“ с председател Василина Семерджиева успешно финализира изпълнението на Проект „Екопътека за здраве и приятелство“. Проектът се осъществи след участие в конкурсна процедура по линия на Програма „Младежки дейности“ на община Панагюрище през настоящата година. 

Доброволците от Сдружение „Идея“ трасираха екопътека между селата Бъта и Баня, която да води туристите по лек и приятен маршрут сред природата, особено за тези, които не желаят да пътуват между двете съседни села с автомобил. Пътеката върви по стария път през полето между селата и е позната на по-възрастните от времето, когато е имало малко автомобили. 

Сега пътят е трасиран, дълъг е не повече от 3 километра, има незначителна денивелация и е удобен за лек туризъм. По средата на трасето доброволците от „Идея“ изградиха уютна беседка за отдих и общуване.

На 13 септември беседката посрещна първите си гости. Тук бяха главно деца от Бъта, както и кметовете на Бъта и Баня. Специален гост на срещата бе Борислава Кунчева, експерт в общинска администрация, дирекция „Образование, култура и младежки дейности“.

След приятната почерпка децата поиграха футбол, а възрастните продължиха приятната раздумка. Очаква се беседката често да среща подобни гости, тъй като трасето е удобно за пешеходен преход и за най-възрастните хора от двете селища. В този смисъл дейността на „Идея“, осъществена със средства от общинския бюджет след спечелен конкурс, изпълнява една от основните си дейности – съграждане на нещо трайно и полезно за всички жители от общността.