Начало Препоръчани Силен финал на годината с 14 медала за СК Оптикс

Силен финал на годината с 14 медала за СК Оптикс

СПОДЕЛИ

Панагюрският клуб по кикбокс „Оптикс“ се завърна с  14 медала от силния международен турнир по кикбокс Top Ten Plovdiv Open, който се проведе през уикенда в пловдивската зала „Сила“.

В общото класиране по медали България е на първо място с 198 златни, 198 сребърни и 240 бронза. Втори са кикбоксьорите на Хърватия с актив от 7 златни, 9 сребра и 5 бронза. Трети се наредиха представителите на Турция с 5 златни, 1 сребърен и 1 бронз.

В турнира участваха кикбоксьори от 45 клуба от България, Турция, Босна и Херцеговина и Хърватия.

Организатори на „Top Ten Plovdiv Open“ бяха клубовете „Стар Тийм“  и „Бултрас“ със съдействието на БККМТ.

Тимът на СК Оптикс  завоюва общо 14 медала, от които 7 златни, 3 сребърни, 4 бронзови. Панагюрци бяха на косъм от спечелването на още 2 златни медала, но заради лекарска забрана беше спрян мач на състезател на клуба, който впоследствие взе бронз.

В това състезание имаше трима дебютанти – и тримата се състезаваха в кик лайт.  Стилян Няголов, при най-малките, 7-9 годишни, завоюва 2 място, а Кристиян Томов в същата възрастова група – трети. И двамата показаха много мъжка и безстрашна игра, предвид факта, че това беше първото им състезание. Гергана Сапункова е другият дебютант – тя стана втора. Въпреки че в нейната категория състезателката беше една глава над нея, това ни най-малко не я притесни и тя до последно търсеше победата.

Никола Бояджиев при мъжете до 84 кг. за пореден път показа класата си и в трите стила – на пойнт, лайт и киклайт стана първи. Никола е от Асеновград, но от доста време се състезава за панагюрския клуб.
Виден Попов стана първи на киклайт и втори на лайт контакт.
При мъжете до 69 кг Цвятко Цветков се класира първи на Лайт контакт, на киклайт трети. Той направи много добро представяне. Цвятко е сред по-опитните състезатели на клуба, завърнал се наскоро към тренировките, след прекъсване.

Всички опоненти  превъзхождаха ръстово Иван Велев, но той игра с много хъс и желание за победа, завоювайки третото място на Лайт контакт. „В моето сърце Иван завоюва първо място, защото въпреки травмите, които получи на двете очи и преложението ми да извикам лекар, той отказа с мотива да не би да му спрат мача. До последно търсеше победа. Това е много голямо израстване – за мен това е по-важно от първото място.“ – коментира треньорът му Здравко Еров.

Иван Йончев, след последните 1-2 състезания по таекуондо, на които не се представяше добре, сега реши че ще избухне и на лайт и киклайт стана първи след няколко поредни победи.  „Излезе със самочувствие и победи.Няма по-красиво нещо от това да видиш радостта в очите, когато са победители.“ – споделя треньорът Еров.

Георги Байков, който също наскоро се завърна в залата имаше всички шансове да спечели златен медал, но медицински проблем и последвала лекарска забрана пресякоха пътя му към първото място. Георги се класира трети в кик лайт.

„Доволен съм от децата, изключително силно закриване на годината! От името на клуба пожелавам на тях, на семействата им и на всички панагюрци да са живи и здрави, весели празници и, дай Боже, догодина още по-големи успехи.“ – каза Здравко Еров.