Начало Общество Спортен клуб „Топалов“ успешно завърши международния младежки обмен „Лице в Лице“

Спортен клуб „Топалов“ успешно завърши международния младежки обмен „Лице в Лице“

СПОДЕЛИ

Спортен клуб „Топалов“ успешно завърши международния младежки обмен „Лице в Лице“, № 2022-3-BG01-KA152-YOU-000092546. В реализацията на проекта се включиха, младежи и девойки от България, Турция, Румъния и Северна Македония. Основен акцент беше поставен върху създаването на ефикасна младежка политика за превенция на антисоциално поведение сред младото поколение.
Благодарение на участието си в проектните дейности, младите хора четирите съседни балкански държави развиха ключови умения за превенция на насилието сред подрастващите, чрез информиране и насърчаване на активното им участие в социално ангажирани дейности.

Посредством проведения обучителен процес участниците повишиха своите умения за борба с проявите на агресия в живота. Изпълнението на този проект допринесе за изграждането на европейско самосъзнание, активна гражданска позиция и обществено отговорно поведение у младото поколение. Създаде се платформа за срещи, дискусии и сътрудничество на европейската младеж.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.