Начало Общество Стартира Държавното първенство по кикбокс в зала „Арена Асарел“

Стартира Държавното първенство по кикбокс в зала „Арена Асарел“

СПОДЕЛИ

Днес стартира ден първи от „Спорт за детско здраве“ и Държавното първенство по кикбокс. Това събитие се организира в партньорство между Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, община Панагюрище, Асоциация на спортните клубове и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Панагюрище

В 9:00 часа в днешния ден започнаха срещите в различните категории по кикбокс в зала “ Арена-Асарел“. В 10:30 часа в помощната зала се състоя среща на група деца с многократния шампион на България, световен и европейски медалист Борислав Радулов. Децата бяха придружени от член на МКБППМН педагога Петя Караджова и Спаска Арбалиева – начален педагог и обществен възпитател към Кабинета за социална превенция. Много вдъхновяващ бе разказът на Боби Радулов, който влиза в залата по кикбокс на 4 годинки и чиито корени се оказаха от панагюрския край. Децата разбраха как е измислил и изпълнил брилянтно на татамито в Англия своя знаменит удар с крак „Скорпиона на Бобо“. Поговори с тях за това какво носи спорта в живота на всеки човек и как изгражда личността. Насърчи децата да открият своя спорт и да положат целеносочени и постоянни усилия, за да сбъднат своите цели и мечти.

Откриването на Държавното първенство по кикбокс направи Галин Димов, председател на Българската конфедерацията по кикбокс и моай тай, който представи организаторите и официалните гости.

Приветствие отправи и Желязко Гагов, кмет на общината, и връчи на г-н Димовплакет с лъвчето, което са носили панагюрските въстаници на калпаците си.

Информация, видео и снимки: страницата на МКБППМН