Начало Общество „Уни Хоспитал“ се присъединява към Световната седмица на кърменето

„Уни Хоспитал“ се присъединява към Световната седмица на кърменето

СПОДЕЛИ
„Уни Хоспитал“ се присъединява към Световната седмица на кърменето от 1 до 7 август

Дни на отворените врати ще има от 1 до 7 август в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в Отделението по акушерство и гинекология, с което лечебното заведение ще се присъедини към Световната седмица на кърменето. Инициативата се провежда повече от 30 години и основната ѝ цел е подкрепа, насърчаване и защита на кърменето.

Всеки ден от 1 до 7 август, от 11:00 до 13:00 часа, екипът на Отделението по акушерство и гинекология ще посрещне желаещите да научат повече за кърменето, както и да получат отговори на въпросите, свързани с естественото хранене на новородените.

На 6 август (вторник) от 11:00 часа ще се проведе лекция „Кърменето като начин на живот“ от акушерка Мария Бързилова.

Всички родители желаят най-доброто за децата си и когато бебетата се родят едни от най-важните въпроси са свързани с храненето им. Безспорно кърменето е най-добрият избор за хранене на бебето, а майчиното мляко е най-добрата защита за него. Нужното количество енергия, хранителни вещества и течности през първите шест месеца се осигуряват от майчиното мляко, като това е особено важно за растежа и развитието на бебето. Кърмата подпомага имунната система нa новороденото, чрез предаване на имунни тела от майката, които предпазват от голям брой инфекции и подпомагат за по-бързо възстановяване след боледуване. Кърменето намалява риска от автоимунни болести и затлъстяване през детството. Също така създава изключително близка връзка между майката и бебето, стимулира психическото и интелектуалното развитие на детето.