Начало Култура В НЧ „Искра-1872”, с. Попинци, бе открита изложба „Роден край”

В НЧ „Искра-1872”, с. Попинци, бе открита изложба „Роден край”

СПОДЕЛИ

На 4.10.2024 г. във фоайето на НЧ „Искра-1872” с. Попинци бе открита изложба на рисунки от детския конкурс „Роден край”, проведен в края на месец юни т.г. 

В конкурса взеха участие 30 ученици от 7 до 14 години от гр. София, гр. Панагюрище, с. Величково и с. Попинци. На откриването на изложбата тържествено бяха връчени грамоти на всички участници, както и грамоти и предметни награди на отличените ученици:

Първото място спечели Татяна Пишмишова от ОУ „Проф. Марин Дринов” –гр. Панагюрище.  Второто място е за Стиляна Манева от ОУ „Васил Левски” с. Величково и трето място за Борислав Борисов – ОУ „Васил Левски” с. Величково. Специална награда за иновативно творчество получи Ани Борисова от ОУ „Васил Левски” с. Величково. Наградата на НЧ „Искра-1872” с. Попинци бе връчена на Петър Атанасов от ЦРДУ „Надежда” – гр. Панагюрище.

Настоятелството на НЧ„Искра-1872” благодари на всички ученици, проявили интерес към конкурса за рисунка „Роден край”. Специални благодарности и за техните ръководители Емилия Апостолова, Соня Консулова, Гинка Хаинова, Ирина Галчева, както и родителите, подкрепили идеята ни за насърчаване на детското творчество и преоткриване на красотата на родния край.

Изложбата с рисунки „Роден край” ще остане във фоайето на читалище „Искра-1872” и ще може да бъде разгледана до края на месец ноември.