Начало Култура В „Уни Хоспитал“ бе открита фотоизложба д-р Тодор Бургуджиев

В „Уни Хоспитал“ бе открита фотоизложба д-р Тодор Бургуджиев

СПОДЕЛИ
Изложба от фотографии с автор д-р Тодор Бургуджиев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Уни Хоспитал“, бе открита на 14 април във фоайето на болницата.

Д-р Явор Дренски, управител на лечебното заведение, приветства присъстващите пациенти и медицински специалисти: „Всеки добър лекар има свое хоби. Любимото занимание на д-р Бургуджиев ни показва един по-различен поглед и ни кара да се замислим, че живеем в прекрасна страна.“ Фотоизложбата е съставена от 11 пейзажи и изгледи – „Върбово, Родопите“, „Меандрите на яз. Кърджали – Панорама“, „Безводно“, „Пътят“, Двама братя“, „Есенни пейзажи“, Мистична утрин“.

Д-р Бургуджиев сподели, че изложените фотографии са направените през последните 3 години, а той е изключително щастлив от резултата. Ментор на анестезиолога, куратор на изложбата и един от най-добрите пейзажни фотографи в България е Иван Миладинов. Той подчерта – „Свидетел съм на това, че всички тези снимки не са плод на дигитална обработка и само фотографът знае какво вълнение и какви емоции е почувствал, заснемайки кадъра.“

Изложбата ще радва пациентите, техните близки и медицинските екипи на болницата до края на месец април.