Начало Култура Започва записването за „Родолюбие“, Панагюрище – 2024

Започва записването за „Родолюбие“, Панагюрище – 2024

СПОДЕЛИ

Започва записването за участие в XIX Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, Панагюрище – 2024. Тази година фестивалът се посвещава на 185- тата годишнина от рождението на Нешо Бончев и 135-тата годишнина от рождението на Захари Стоянов , и ще се проведе на 20 и 21 април 202година в Театър Дом – паметник – Панагюрище.

Заявки за участие ще се приемат до 31.03.2024 година на e-mail: rodolybie_pan@abv.bg.

Фестивалът има конкурсен характер. В програмата могат да вземат участие индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в четири възрастови групи. Наградите на фестивала са: специална награда на национален фестивал „Родолюбие” – статуетка „ЖИВИЯТ ПЛАМЪК” и парична награда; диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формации за I, II, III място за всяка възрастова група; награда на Община Панагюрище; награда на детското жури; награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева /изявен учител по музика от гр. Панагюрище/; награда за сценична реализация; награди на институции, фондации, предприятия, фирми и др.

Организатори на песенния форум са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Конкурсът е включен в Националния календар за изявите по интереси на МОН за 2023/202година.

Фестивалът има цел разпалване на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост, откриване и изява на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство.