Начало Препоръчани Злато, сребро и бронз за СК „Один“ от Националния детски турнир за...

Злато, сребро и бронз за СК „Один“ от Националния детски турнир за Купа „Плевен“

СПОДЕЛИ

Състезателите на клуб по таекуон-до „Один“ се представиха достойно в Националния детски турнир за Купа „Плевен“. Тази година турнирът, провел се в събота в залата на Ученическата спортна школа, събра близо 300 състезатели от над 20 клуба, както от България, така и от Република Северна Македония, които мериха сили в три възрастови групи. Състезанието се организира от Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен с президент и главен треньор Даниел Цаков и с подкрепата на Община Плевен и е част от годишния спортен календар на Общината и календара на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Таекуон-до клуб „Один“ взе участие с 13 състезатели, повечето от които сравнително нови в клуба, с по 1-2 състезания зад гърба си.

Първо място за Иван Йончев при 10-11 годишните момчета, категория 55 кг. При 12 -13 годишните момчета в категория 55 кг със злато се окичи и Иван Велев. При момичетата 12-13 години, в категория 45 кг, Румяна Костадинова е на второ място, втора е и Рая Вулева. При 10-11 годишните момчета, категория 35 кг, Светослав Гърчев също е втори. Със сребърно отличие се окичи и Христо Йорданов при 12-13 годишните момчета, категория 65 кг. При 10-11 годишните момчета, категория 55 кг, Калин Гарноев е трети. На трето място в категория 65 кг, при 12-13 годишните момчета, се класира Делчо Мурджев. При 8-9 годишните момичета, категория 35 кг Ема Бунчева е трета, също на трето място, в категория 30 кг в същата възрастова група са Яна Михова и Ния Костуркова. Много малко не достигна на Ива Вулева и Георги Бунчев да стигнат до медалите, но те се представиха достойно и показаха хъс за победа.

„Треньорският екип е доволен от представянето на новите деца в клуба, защото не е важен медалът сега, в началото, а по-важно е те да видят какво е да си състезател, да преборят първо себе си – страха, притеснението си. Доказаха, че занапред, ако все така залагат на сериозна работа в залата, призовите места ще са техни. Разбира се, много добро представяне и за опитните Иван Велев и Иван Йончев, които станаха първи, като Велев доказа на себе си, на треньорите и на публиката, че когато реши, че иска, може да постигне всичко. Това е много радващо, защото той беше попаднал в една „дупка“, от която очевидно е излязъл – сега беше концентриран и много мотивиран и показа, че е класа. На финала половината зала го аплодираше. Доволни сме от представянето на отбора ни, пожелаваме им да са здрави и да продължават и занапред да тренират дисциплинирано и упорито, защото това е верният път към призовите места“ – коментира треньорът Здравко Еров.