Начало Спорт Четвърто място за 19 годишните хандбалистки на ХК Панагюрище на Държавния финал

Четвърто място за 19 годишните хандбалистки на ХК Панагюрище на Държавния финал

СПОДЕЛИ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОт 24 до 26 април в Сливница се проведоха Държавните финали по хандбал за девойки до 19 години. По жребий Панагюрище бе в група с отборите на Нови Пазар,Свищов и Бъки-Габрово.

В първата среща панагюрки победиха новопазарки с резултат 22:12. Втората среща загубихме от шампионките с 32:18 и в третата среща надиграхме Свищов с 28:18. След изиграните срещи в групата нашият отбор зае второто място и по програма трябваше да играе полуфинал с първенеца от другата група-а това бе домакина -Сливница. Мачът започна много оспорвано. До петнайстата минута на първото полувреме нашият отбор ръководеше играта и постоянно водеше в резултата,докато дойде намесата на съдиите. Започна брутално съдийство в подкрепа на домакините и първото полувреме завърши с аванс от два гола за Сливница. Второто полувреме продължи гаврата на съдиите с нашия отбор-залогът е много голям,който победи -отива на финал. И така, въпреки добрата игра на нашите момичета, факторът „съдии“ бе решаващ и домакините спечелиха така важната среща с резултат 30:23.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗа Панагюрище остана двубоят за 3-4 място.Тук нашият отбор бе надигран от търновки с резултат 31:24 и остана на четвърто място.Въпреки ,че не взеха медали ,треньорите Карагьозова и Атанасов са доволни от представянето на отбора.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЙорданка Тодорова стана голмайстор на турнира ,отбелязвайки 66 гола за пет мача.
Тотка Дойкинова бе избрана за пореден път за най-добър вратар в България за тази възраст.
Останалите момичета,които играха за Панагюрище са : Екатерина Табанджова, Ангелина Симеонова, Ива Караджова, Галя Иванова, Мирослава Петрова, Наташа Струнджева,Теодора Куртева, Мария Савлекова.

На 1 и 2 май Панагюрище ще е домакин на хандбални турнири на зона Тракия
на 1май -за 14г. девойки
на 2май -за 12г и 10 г. момичета

2 КОМЕНТАРА