Начало Общество Малките еколози от ДГ „Пролет“-Панагюрище показаха отговорност пред природата в открит урок...

Малките еколози от ДГ „Пролет“-Панагюрище показаха отговорност пред природата в открит урок (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

IMG_9063

Вчера, 27 април, група „Слънце“ от ДГ „Пролет“ в Панагюрище, проведе открита ситуация на тема „Да защитим нашата планета“. Под ръководството на г-жа Мариана Илиева малките еколози впечатлиха гостите с придобитите знания и умения за опазване на природата.

IMG_9079

Малчуганите нагледно показаха как се разделя сметта и в какви контейнери се събират различните отпадъци. Под формата на игри и демонстрации „слънчицата“ усетиха повелите на човечеството за запазване на синята планета, демонстрираха широк спектър от знания за различните сезони.

Децата ни напомниха, че Земята трябва да бъде грижливо пазена и обичана от нас, за да я съхраним и за бъдещите поколения.

Откритият урок, част от инициативите по повод Деня на Земята, изпълни целта си да възпита у децата отговорно отношение към природата и опазването на околната среда, поведение, което да щади използването на природните ресурси. Урокът беше успешен, интересен и полезен и за децата и за родителите.

Ден по-рано, на 26 април, родителите на децата от група“Слънце“, заедно с г-жа Илиева, проявиха самоинициатива, като се включиха в озеленяването на дворните части на ДГ“Пролет“.

IMG_8775

IMG_8782

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ТУК

СВЪРЗАНА СТАТИЯ: Децата от ДГ “Пролет” с редица занимания на екологична тематика