Начало Общество Продължава набирането на средства за Мария от село Попинци

Продължава набирането на средства за Мария от село Попинци

62
6
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

galcheva

Продължава набирането на средства за Мария от село Попинци, страдаща от множествена склероза, и нейния 10-годишен син Станимир.

Въпреки че вече десетки хора помогнаха на Мария, тя продължава да има нужда от вашата помощ.

Мария, страдаща от множествена склероза, живее сама с нейния 10-годишен син Станимир. С днешна дата възможностите за подкрепа от институциите и обществото изглеждат нулеви. Мария няма повече право на безплатна рехабилитация в болница – за тази година възможностите са изчерпани.

Преди два месеца Мария губи съпруга си. Сега осиротелите майка и син живеят с пенсията на Мария – 135 лв и 35 лв детски, които са крайно недостатъчни за семейството, тъй като не стигат дори и за покриване на сметките им.

Една процедура от рехабилитацията на Мария струва между 15 и 30 лева. Курсовете рехабилитация могат да излязат безплатни, ако Мария ги прави в поликлиниката, но тя се намира на 20 км и болната жена няма възможност да отиде.

До момента доста хора, научили за положението на Мария и Станимир, са им изпратили храна.  Болната жена е получила и няколко дарения от 100-200 лева, както и една по-голяма сума – 5000 лева. Болни с диагнозата на Мария й споделят опита си.

Рехабилитатор е направил 20 безвъздмезни процедури в дома на Мария. В момента процедурите се заплащат от приятелката на Мария – Таня Спасова. Множествената склероза е нелечимо заболяване, но курсовете рехабилитация ще задържат живота в мускулите на Мария.

Ако се събере достатъчно средства през месец август Мария ще отиде за 10 дни в балнеохотел „Роза” в град Стрелча.

Всеки желаещ може да помогне на Мария и сина й, с каквото може.

За контакти тел.: 0897227515.

И Фейсбук страницата на кампанията.

А също и да подопомогнат финансово Мария и Станимир на дарителска сметка

Централна Кооперативна Банка

IBAN:BG78 CECB97901047 792100

Мария Спасова Галчева

 

 

6 КОМЕНТАРА