Начало Общество Взрив пред централата на строителя на язовира

Взрив пред централата на строителя на язовира

93
1
СПОДЕЛИ

 

qzovir

Мощен взрив хвърли в паника жителите на столичния квартал „Манастирски ливади“ късно във вторник. Самоделката е гръмнала пред централата на строителната компания „Станилов“ около 22,30 ч. Няма жертви и ранени, а само материални щети. Три паркирани наблизо коли са с изпочупени стъкла. Взривът е около 200 грама тротил и е бил за сплашване, коментират от полицията. Според една от версиите охранител е видял подхвърления пакет, без да подозира, че е бомба, и го подритнал на улицата. Една от камерите в района пък е заснела как атентаторът залага самоделката към 22,10 ч. От самата компания отказаха коментар и не се ангажираха с предположения кой може да стои зад бомбата.

Строителната компания „Станилов“ е сред най-мощните в бранша. В нея работят над 600 души. Тя е сред основните строители на столичното метро, където печели търговете за няколко участъка. В момента работи по изграждането на язовир „Луда Яна“, а сред предишните й проекти е Водното огледало в Кърджали.

Бизнес център „Станилов“, пред който гръмна самоделката, спечели наградата на публиката в конкурса „Сграда на годината 2012“. На 6 октомври компанията получи Златната награда в годишната класация на Камарата на строителите в България за постигнати добри резултати през 2015 г. в раздел „Големи строители“. Екоминистърът Ивелина Василева връчи лично строителния „Оскар“. Създател на компанията е 66-годишният Георги Станилов, който е носител на куп награди. Фирмата строи язовирите „Калинките“ и Яденица, изгражда каскада „Горна Арда“ – хидровъзел „Мадан“, ремонтира стената на язовир „Бели Искър“, прави моста над р. Искър на летище София, както и първите модерни европейски депа за битови отпадъци в Силистра, Созопол и Русе.

1 КОМЕНТАР