Начало Общество 111 са вакантните работни места в училища и детски градини в Пазарджишко

111 са вакантните работни места в училища и детски градини в Пазарджишко

СПОДЕЛИ
първи клас

111 са работните места в училища и детски градини в Пазарджишко, за които се търсят служители. Повечето са за преподаватели, възпитатели, психолози, но се търси и помощен персонал – огняри, хигиенисти, домакини, охранители.

Само в Пазарджишка община вакантните позиции са 53 – почти половината от всички. В листата се откроява Спортното училище, където се търсят над 20 души. 16 от тях са треньори по различните спортове, другите – учители по български език, математика, география и информатика. Повече от 20 са и свободните постове в Септември и селищата в общината.

Прави впечатление, че много от директорите в образователната сфера предлагат срочни договори. Така обаче наетите остават без работа през лятната ваканция, а това отблъсква евентуалните кандидати. Миналата просветният министър Красимир Вълчев изпрати до школските ръководители писмо с настояване тази порочна практика да се прекрати и учителите да не се приравняват към сезонните работници, но явно не навсякъде препоръките са спазени. Десетки са и обявленията заа лекторски часове, недостатъчни за сформиране на половин или цял щат.