Начало Общество 117 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция” при МВР положиха тържествена клетва

117 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция” при МВР положиха тържествена клетва

370
0
СПОДЕЛИ
restorant

 Полагането на клетвата е своеобразен край на първоначалното  професионално обучение на стажантите

kletva 07.11.2014117 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция” при Министерството на вътрешните работи положиха тържествена клетва за спазване на Конституцията, законите на страната и за лоялност към държавните институции в Република България. Това стана днес на церемония в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик към Академията на МВР. Гости на събитието бяха заместник-директорът на ГД”Гранична полиция” г-н Мавер Диков, заместник-областният управител г-жа Диана Варникова-Милчева, заместник-кмета на Община-Пазарджик г-н Петър Петров, директорите на РД ”Пожарна безопасност и защита на населението” и ТД „Национална сигурност” Иван Панайотов и Благой Сарафски, началникът на отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР Иван Дончев, преподаватели, обучаеми и техните семейства. По повод на предстоящия празник на българската полиция 8-ми ноември в ЦСПП-Пазарджик гостуваха и деца от подготвителните групи при ОДЗ „Слънчо” в областния град.

Полагането на клетва е своеобразен край на първоначалното  професионално обучение на стажантите, което е започнало в пазарджишкото полицейско учебно заведение преди 11 месеца. По време на неговото провеждане бъдещите гранични полицаи са получили теоретични знания и първоначален практически опит в областта на европейско и национално право, общи и специални полицейски дисциплини, психология, долекарска помощ. От тук нататък им предстои въвеждане в работата от по-опитните служители по места и пълноценно изпълнение на функционалните им правомощия по осигуряване на сигурността на външните граници на Европейския съюз.

За отлично представяне по време на учебния процес със своя заповед директорът на центъра Стоян Стоянов награди стажантите Стелиян Станков от РДГП-Смолян, Румен Шоткин от РДГП-Драгоман, Димитрина Курдова и Галя Стоева от РДГП-Елхово. Стажант Галя Стоева получи от г-н Стоянов и почетния плакет на ЦСПП-Пазарджик, тъй като е пълен отличник на випуска.

За пръв път на подобна церемония присъстваха възпитаниците от ОДЗ „Слънчо” в Пазарджик. Децата с въодушевление следяха хода на клетвата, а след нея посетиха учебни кабинети в учебния център, стрелковия комплекс и спортната зала където се запознаха с начина на подготовка и обучение на българските полицаи. По традиция малчуганите бяха подготвили музикална програма, с която поздравиха ръководството и служителите от ЦСПП по случая празника на българската полиция 8-ми ноември – „Архангеловден”.