Начало Общество 12 души от съдебната охрана пазят Иван Евстатиев, повдигат още две обвинения...

12 души от съдебната охрана пазят Иван Евстатиев, повдигат още две обвинения срещу него

СПОДЕЛИ

ivan-estatiev-Small12 души от съдебната охрана пазeха бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев на влизане в Пловдивския окръжен съд. Бившият управник отмина с мълчание въпросите на журналистите и остана в залата с наведена глава. Той се появи в залата в залата с плетена блуза и долнище на анцуг.

Председателят на Пловдивския окръжен съд Веселин Хаджиев постанови разглеждането на мярката за неотклонение на Евстатиев да бъде при закрити врати, за да не се разгласяват подробности от интимния живот на жертвата, която в конкретния случай е непълнолетна. Жителите на Стрелча са окупирали коридорите към залата и очакват решението на тричленния съдебен състав, което ще бъде обявено публично.
Още 2 обвинения предстои да бъдат повдигнати на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев- за блудство и за склоняване на непълнолетна към употреба на алкохол. Това съобщи прокурорът Димитър Ангелов, който представлява държавното обвинение при обжалването на мярката за неотклонение на бившия управник.
Прокурорът уточни, че за склоняване на непълнолетно лице към употреба на алкохол затвор, законът предвижда до 6 месеца лишаване от свобода и 500 лева глоба. За изнасилване на лице ненавършило 18 години, за което е обвинен Евстатиев, се предвижда наказание от 3 до 10 години затвор.
В момента съдът все още заседава, по определяне на мярката на Евстатиев. Адвокатът му Петър Горчев заяви че е поискал по-лека мярка. На въпрос на журналисти как чисто човешки оценява това, което се е случило в Стрелча, той отговори – „Морално укоримо е отвсякъде“.