Начало Спорт 12-годишните ни хандбалистки са втори на Световната купа в Италия

12-годишните ни хандбалистки са втори на Световната купа в Италия

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

От 5 до 11 юли в град Терамо, Италия, се проведе 45-ти турнир на Световната купа. В него участваха 130 отбора от цял свят, във всички възрастови групи.

ХК Панагюрище участва с 12-годишните момичета. От изиграните 9 срещи, отборът спечели 7 /над Босна, Франция, 2 отбора от Италия, 2 отбора от Полша/ и загуби 2 – от отбора на Китай с по един гол.

Класирайки се на второ място в групата, панагюрският отбор, на полуфинала, победи Босна и стигна до финал.Тук отново срещнахме силните китайки. Панагюрските хандбалистки: Дарина Кирилова,Божидара Карагьозова, Аделина Футекова, Шинка Филипова, Цветелина Пашова, Габриела Щрангова, Екатерина Баракова, подкрепени от момичета на Свиленград, излязоха изключително мотивирани за победа на финала.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Срещата се игра на централното игрище на площада на Терамо пред пълни трибуни. 40 секунди преди края на редовното време Панагюрище водеше с гол аванс, но топката бе във владение на китайките и най-опитната успя да реализира и изравни резултата  14:14. Последваха две продължения по 5 мин, където китайките вкараха четири гола, панагюрки върнаха три и краят на срещата бе даден при резултат 18:17 за Китай.

Ръководителя на китайския отбор поздрави треньорите Карагьозова и Атанасов за силната игра на отбора и отправи покана към ХК „Панагюрище“ да отиде в Китай. Това е първата международна изява на малките панагюрски хандбалистки и второто място и изключителен успех.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Освен хандбалните срещи, момичетата преживяха много положителни емоции. Незабравимо откриване – всички отбори преминават по улиците на Терамо и накрая стигат до официалната трибуна, където кметът и официалните лица поздравяват участниците. Пребиваването в Италия бе съчетано и с екскурзия до Венеция, Рим, градът-държава Сан Марино, а в свободния ден всички бяха на плажа в курорта Джулиа Нова.

Състезатели и треньори благодарят на двамата шофьори от фирмата превозвач „Транс Експрес „, които допринесоха пребиваването в Италия да бъде изключително приятно.