Начало Спорт 12-годишните тенисисти-републикански отборни шампиони с 8 медала от личното първенство

12-годишните тенисисти-републикански отборни шампиони с 8 медала от личното първенство

СПОДЕЛИ

   От 23 до 26 май в гр. Горна Оряховица се провде финалът на Държавното отборно и лично първенство до 12 г.за момчета и момичета.  Отборите бяха разпределени в 4 групи по три  –общо 12 отбора класирани от 4-те зони на България.

Момчетата и момичетата станаха 1-ви в групите ,като момчетата победиха отборите на Дунав- Русе с 4:1 и  Металик -Перник с 4:0. На четвърт финала победиха отборите на „Локомотив“-Горна Оряховица с 4:0,а на полуфинал след 3-часова игра завоюваха победа над „Корабостроител“-Варна с 4:3. На финала, след драматична игра, се наложиха с 4:3 над отбора на „Марек“Дупница с което спечелиха шампионската си титла

Състав на отбора: Георги Джевелеков с най -голям принос , Димитър Калоянов, Николай Дойчев, Илия Воденичаров и Георги Ефтимов.

Момичетата победиха стбора на „ЧОО“-Пловдив с 4:2 и Горна Оряховица с 4:3 . На четвърт финал победиха отбора на „Дунав“-Русе с 4:2 , а на полуфинала загубиха от шампионите Две могили с 4:3 след много оспорван и драматичен мач.  За 3 и 4 място  загуби с 4:3 от отбора на Генерал Тошево.

Изключително ценна бе победата на Кръстина Иванова над състезателката от ЧОО- Пловдив Виктория Петкова.Много добра игра показа и Габриела Иванова

Състав на отбора: Габриела Иванова,Крътина Иванова и Женя Любенова.

В личното първенство Георги Джевелеков спечели брозови медали на  лично и двойка

Димитър Калоянов-бронзов медал-двойка

Николай Дойчев- бронзови медали на лично и двойка