Начало Общество 13 отличници получиха стипендии от фонд „Ваня Ангелова” (ВИДЕО)

13 отличници получиха стипендии от фонд „Ваня Ангелова” (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

С празничен концерт, който се състоя миналата вечер на сцената на Театър Дом-паметник, седмокласниците и осмокласниците от ОУ “ Проф. Марин Дринов” отбелязаха успешното си завършване на тази учебна година.

За поредна 22-ра година бяха тържествено връчени плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”. Фондът е учреден през 1995 г. от г-н Иван Ангелов, президент на фирма „Градус”, в памет на неговата съпруга Ваня Ангелова – начален учител в училището от 1981 до 1992 година. Благородната идея е да се награждават ученици, завършващи осми клас с отличен успех и с изяви в извънкласните дейности.

По предложение на Педагогическия съвет и със съгласието на учредителя, статутът на фонд „Ваня Ангелова“ бе променен и награди получават учениците от седми клас за показани отлични резултати.

Тази година учениците от 7-ми клас завършват основното си образование с успех 4,71.

13 седмокласници завършват с отличен успех, от които Симона Пърлева с пълно отличие. Всички те получиха плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова“. Общият размер на наградите е 2 550 лева, разпределени според волята на дарителя.

Наградите връчи диреторът на училището Екатерина Футекова.

Останалите отличници са Донка Бояджиева, Мирослава Райчева, Диана Александрова, Борислав Гарчев, Ивана Каменска, Добрин Немигенчев, Стилиана Кирилова, Диана Раленекова, Ивана Караиванова, Николета Карабойчева, Георги Годжевъргов и Иван Бараков.

Осмокласниците също получиха своите сидетелства за завършено основно образование. От тях Иванка Воденичарова завършва с пълно отличие.

Празникът продължи с емоционална концертна програма, подготвена от учениците и учителския екип.

СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА ТУК