Начало Общество Вдигнаха таксите в 7 университета

Вдигнаха таксите в 7 университета

12
0
СПОДЕЛИ

изтеглен файл

С между 2 и 100 лева ще бъдат увеличени таксите за кандидатстване и обучение в 7 университета, реши правителството на редовното си заседание днес. Промените в тарифите са по предложение на академичните ръководства.  Увеличението е в зависимост от специалностите, съобщи министърът на образованието Анелия Клисарова, цитирана от БНР.

Най-чувствителни са завишенията на таксите в Националната музикална академия – между 50 и 100 лв. В Техническия университет – Варна средното увеличение на таксата е с 50 лева, в Тракийския университет – Стара Загора, средно с 40 лева, в Икономическия университет – Варна,  с между 2 и 60 лв., в Транспортното училище – с 50 лева, а в Библиотекарския институт – с между 14 и 20 лева, каза Клисарова.

С решение на правителството, в Бургас ще бъде открит факултет по „Обществено здраве и здравни грижи“ към университета „Проф. д-р Асен Златаров“. На практика се узаконява съществуваща структура, където ще има и нова специалност – рехабилитация и ерготерапия, поясни още министър Клисарова. Факултетът ще приема до 80 медицински сестри и 130-140 рехабилитатори.

Източник: manager.bg