Начало Спорт 14 годишните ни хандбалистки четвърти в България

14 годишните ни хандбалистки четвърти в България

СПОДЕЛИ
restorant

На Държавния финал за 14 годишни девойки в Сливница ,който се проведе на 15, 16 и 17 юни, отборът на ХК Панагюрище зае престижното ЧЕТВЪРТО място.Това класиране на нашите момичета е голям успех за тях, като се има предвид,че те са на 13 години.

През сезона момичетата водеха трудни битки с физически по- силните отбори на Бургас и Сливница в зоната.Пробиха квалификацията с две победи и се класираха на Финала. Тук жребият ни изпрати в група със Сливница, Мартен и Белене. В първата среща нащите момичета победиха връстничките си от Белене с резултат 22:13. Втората среща в групата бе с отбора на Мартен,от когото отпаднахме на Квалификацията за Купа България. Тук момичета се впуснаха в истинска битка ,от която зависеше кой ще влезне във финалната четворка.Първото полувреме завърши с три гола аванс за Панагюрище 15:12. Второто полувреме беше по-трудната част от мача. В последната минута момичетата от Мартен вкараха изравнителен гол и срещата завърши при резултат 23:23.  И двата отбора загубиха мачовете със Сливница ,но с по-добра голова разлика,нашият отбор се класира за финалната четворка.Тук отново ни предстояха трудните битки ,в които физически отстъпихме на отбора на Бъки на полуфинала,от който загубихме с 20:8. Отборът на домакините изненадващо загуби полуфинала от Бургас и на малкият финал за 3 място ,отново се срещнахме със Сливница, и за пореден път през сезона Панагюрище загуби мача.
Класирането на нашия отбор на четвърто място тази година е максимумът ,който можехме да постигнем.През новата спортно-състезателна година всички наши момичета остават в тази възраст и тогава ще се борим за медали.
Състав на Панагюрище: Дарина Кирилова, Божидара Карагьозова, Теодора Панова, Шинка Филипова, Аделина Футекова, Цветелина Пашова, Ваня Шиндарова, Габриела Щрангова, Милка Юрукова, Габриела Попова.
Шинка Филипова бе включена в идеалния отбор на турнира.
На всеки мач бяха определяни „играч на мача“ за отбора. За нашият отбор бяха определени за съответните мачове следните състезателки :
Шинка Филипова , Божидара Карагьозова, Ваня Шиндарова, Аделина Футекова, Цветелина Пашова.