Начало Бизнес 15 години Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище

15 години Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище отбеляза 15 години от обединението на трите професионални гимназии. Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Иван Лалов, зам.-кметът по стопанските дейности г-н Стоян Бодуров, общински съветници, началникът РУО – Пазарджик г-жа Ружа Семерджиева, представители на фирми, с които училището си партнира.

Председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов поздрави празнуващите, като сподели, че през 2008 г. той е бил част от последния випуск в едно от трите училища. Г-н Лалов даде висока оценка на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм и подчерта, че тя изгражда личности. Той призова учениците да се отнасят с уважение към учителите си.

В словото си г-жа Ружа Семерджиева посочи, че панагюрската Професионална гимназия е водеща не само в област Пазарджик, а в цялата страна. Тя припомни, че училището е новатор в дуалното обучение и резултатите са видими.

Поздрав към учители и ученици отправи и Лушка Паланкалиева, директор административни и регулаторни дейност в „Асарел-Медет” АД. „За нас като най-голям работодател в община Панагюрище е изключително ценен успехът на дуалното обучение. Тази година се навършват 10 години от представянето на този пилотен проект по идея на проф. Лъчезар Цоцорков – това беше първият проект в страната, а сега е пример за успешен модел на сътрудничество между бизнеса и образованието. Горди сме с този успех, който постигнахме заедно. Но още повече сме горди, че със съвместната си работа даваме възможност за добро образование и кариерни възможности за младите хора и за това те да намерят реализацията си в нашия регион“, подчерта Паланкалиева и връчи юбилейна сребърна монета на „Асарел-Медет“ на директора на училището инж. Лушка Апостолова. Самата тя пък разказа за извървения нелек път досега и постигнатите успехи.

Последваха народна песен в изпълнение на възпитаничка на училището и постановката „Ветрената мелница” по разказа на Елин Пелин.

Сценичната реализация бе дело на ученици от 8 и 9 клас с художествен ръководител г-жа Атанаска Джоголанова, преподавател по български език и литература.

За място на събитието празнуващите избраха Театър дом-паметник. Водеща бе учителката по български език и литература г-жа Мария Куртакова. Тя направи ретроспекция на професионалното образование в Панагюрище и посочи, че тази година се навършват 70 години от откриването на първото професионално училище в Панагюрище. Датата 15 септември 1954 г.

Инициативите, посветени на 15-годишнината на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, започнаха на 8 април и приключват днес, 12 април.