Начало Общество 15 май – Международен ден на семейството

15 май – Международен ден на семейството

СПОДЕЛИ

happy-family-silhouette-

Световният ден на семейството International Family Day е учреден през 1993 г. от Генералната Асамблея на ООН. Той отразява значението, което международната общност отдава на семействата. Международният ден дава възможност за насърчаване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството и увеличава знанията по социални, икономически и демографски процеси, които засягат семейства. Световният ден на семейството има за цел да привлича общественото внимание към редица проблеми в семейството.

В своя резолюция, Общото събрание на ООН също така отбелязва, че разпоредбите свързани със семейството в резултат на голяма конференция на Организацията на обединените нации и срещите на високо равнище от 1990-те и техните последващи процеси продължават да предоставят насоки относно начините за засилване на политическите компоненти и програми  насочени към семействата, като част от цялостен подход към развитието.

Целта на празника е да отбележи не сами хубавите и щастливи мигове, а и да обърне внимание на проблемите.

Да имаш място, където да отидеш – това е домът. Да имаш някой, който да обичаш – това е семейството. Да имаш и двете – това е благословия, беше казал някой.

Затова никога не забравяй:
– да се обаждаш на семейството си не само в тежки и трудни моменти за теб
– да не пропускаш семейни сбирки заради някой рожден ден на приятелка
– да казваш „Обичам те“ не само когато и ти се нуждаеш да учеш същото
– не пренебрегвай семейството заради работата си, защото тя няма свършване
– семейството (и никой друг) ще ти прости всички грешки, независимо какви са те