Начало Общество 16 ученици получиха стипендии по проекта „Образование за всички“

16 ученици получиха стипендии по проекта „Образование за всички“

СПОДЕЛИ
По традиция 16 ученици от двете панагюрски гимназии получиха стипендии от фондация „Асарел“ в навечерието на Деня на будителите. За първи път те не бяха отличени на специална церемония и заради противоепидемичните мерки получиха стипендиите си в Информационния център на „Асарел-Медет“ при спазване на изискванията за сигурност.
Според условията за получавенето им, те имат отличен успех и по-малко от 5 неизвинени отсъствия през изминалата учебна година. Резултатите от проекта „Образование за всички“ показват, че въпреки кризата с корона вируса, учениците, обхванати от проекта, са показали рекорден среден успех „много добър 4.71“. Данните са от анализите на педагозите ОУ „Нешо Бончев“ и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище за учебната 2019/2020 година. Успехът е най-високият от старта на проекта през учебната 2012/2013 година. В инициативата през изминалата година бяха обхванати 85 ученика, като 75 от тях са в Професионалната гимназия, а за всички тях бяха осигурени безплатни учебници. Преподаватели споделят, че „Образование за всички“ дава възможност за равен старт и допълнително мотивира учениците, а за учителите е по-лесно да преподават материала си, когато всички имат необходмите учебници и помагала.
Цялата сума, осигурена по проекта за миналата година, е в размер на 10 110 лева, от които 4860 лева са за безплатни учебници. От стартирането на „Образование за всички“ досега фондация „Асарел“ е финансирала проекта с 82 986 лева.

СТИПЕНДИАНТИТЕ:

Носители на стипендии по проекта за учебната 2019/2020 г. са:

От ПГИТМТ – Ани Василева, Габриел Калпаков, Ивелина Гугова, Ваня Шиндарова, Пепа Кекова, Пепа Хантова, Петя Панчовска, Ивелина Терзийска, Ангел Божков, Нелина Скачкова, Радослав Лютов, Тодор Костурков и Ренета Ганчева.

От СУ „Нешо Бончев“ – Виктория Ламбева, Иван Иванов и Евгения Ангелова.