Начало Общество 181 третокласници от Община Панагюрище получиха комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“

181 третокласници от Община Панагюрище получиха комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“

СПОДЕЛИ
За трета поредна година Фондация „Въздигане“ провежда кампания и подарява на всеки третокласник в страната по една книжка-комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“.
Правим го в името на децата, защото вярваме, че разказът за Кан Кубрат и неговия емблематичен завет за единство на българския народ възпитава нуждата от силна взаимовръзка между тях, помага им да открият своите корени и славно минало, мотивира ги към активна взаимопомощ, учи ги на екипна работа, което пък ще засили желанието да останат в своята родина и да се борят заедно с приятелите си за по-добро бъдеще тук, вместо да го търсят навън“, разказа инициаторът за Панагюрище Соня Гарчева.
Фондацията тази година отправя и едно предизвикателство за всички третокласници получили комикса и техните преподаватели да участват в конкурс .
Ето и условията:
В конкурса може да участват само третокласници към училищата в страната получили книжка-комикс „Заветът на Кан Кубрат. Всяка кандидатура трябва да съдържа:
-Стихотворение на тема „Как е приложим в днешно време Заветът на Кан Кубрат;
– Три имена и контакт на учителя за обратна връзка;
– Списък с имената на участващите деца
-Наименование, адрес и телефон на училището;
-Снимка от получаването на комиксите на децата;
– Кратко клипче с рецитал на стихотворението.
Крайният срок за участие е до 14 декември 2018г.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на сайта на Фондацията, както и в страницата във Фейсбук. www.vazdigane.bg
Жури на Фондация „Въздигане“ ще отличи най-добрите стихотворения и ще ги възнагради със специална награда – картина, изобразяваща българската история и важни исторически личности.
Инициативата е одобрена от МОН и общо 70 000 третокласници в България ще получат книжката-комикс.
Благодаря за оказаната подкрепа на зам. кмета по Хуманитарни дейности на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова, както и на всички директори и класни ръководители на третокласниците от Панагюрище“,  сподели още г-жа Гарчева.
Заедно можем всичко!